2017. nov 24.

A szeretendő emberpéldányok..

írta: Andissekai
A szeretendő emberpéldányok..

köztünk járnak

Vannak a ...

  1. Rendesek. Nagyon sok tulajdonságot egybegyúrva azt dobja a gép, hogy valaki rendes. Csak egy másik rendes -vagy Ex-rendes- tudja a másikról, hogy Ő bizony az. Mit jut eszembe hirtelen róluk? Baszki, kihasználhatóak! Sokan visszavonulnak, átváltoznak a rendes-ből. Ezer okból kifolyólag ugyan, de tök egyszerűen megmagyarázható. A környezet kegyetlen, a szürke emberek ugyebár... A hangjuk, kisugárzásuk szelíd, kedves. Külsőre mondjuk tök-átlag. Mindig segítőkészek és érzelmileg ugyan nehezen nyílnak meg -féltve óvva saját lelküket-, de igaz, kötődő barátokká válnak ám. Sokszor csalódnak, de az alapvető tulajdonságaik nem vesznek el. (JÁ-t imádom, de ott van pl. az Ár is. És ennyi! Ezen a rohadt helyen, ahol majd' 1000 fős a KA, nem ismerek többet! Igaz, nem is ismerek mindenkit.) A rendesek szeretetreméltóak, viszont nehezen bírják a kritikát, a mások okozta büntetést, kihasználást, kegyetlen bánásmódot. Mert őket valóban a jó szándék vezérli, amikor segítenek. Van bennük egy nagy adag szorongás is, jó kérdés miért! Néhány területen önbizalomhiánnyal küszködnek és szerények, habár leplezni kell, különben... nagyon kiszolgáltatottá válnak. Őszintén mosolyognak és nem játszmáznak. Folyamatosan vigyázniuk kell, hogy a ne csapják be naivságuk miatt, ez fel tudja őrölni az őszinte kapcsolattartást. /Férjnek, apának ideálisak egyébként. Ha valaki ezt felismeri, nincs kérdés, ő a megoldás mindenre. Az életet végig lehet hajózni velük, ha akarjuk. Szerencsés vagyok, mert rajtam kívül senki nem ismerte fel ezt T-ben 20 éves koráig. Nála az egy főre jutó kosarak száma 12 volt előttem. Nem is értem.../
    Ki a rendes? Ó ezt csak úgy tudjuk. Ex vagyok, ex S. is. Soha nem leszünk újra rendesek. És senki másból nem válik rendes ember, hacsak nem elsőre úgy érik felnőtté. Ők az 5-ök. Százalék, értem? Tehát minden 20. ember az. No lám, legalább 60-an vagyunk az 5. emeleten, ergo találni kellene 3 rendest. És nincs baszki. Hol vannak a jók? Hová tűnt Damon Hill?!
                                                                
  2. Csodálatra méltóak. Ők lélekben erősek. Általában pozitívak és a legnagyobb bajban is képesek kitartani. Megedzi őket az élet rendesen, amelyből még erősebben állnak talpra. Alapjában véve kedvesek, de egyébként akármi más párosulhat ezzel a tulajdonsággal. Rosszabbak is. Vonzóak, erős a kisugárzásuk, de vigyázni kell a lobbanékonysággal. Az embert sokféle értelemben megégetik. Energikusak és határozottan lépnek fel. Hűek. Az elveik csaknem kőbe vannak vésve, így nehezen vagy egyáltalán nem nyitnak az újdonságok, új szemléletek felé. Alkalmazkodási képességük változó, a kor haladtával inkább nem jellemző. Saját hibáik elismerését ne próbáljuk kicsikarni, nem fog menni. Szembesítést nem fognak tűrni. Szívesen nyitnak mások felé és osztják meg gondolataikat és történetüket. Emiatt is szeretem őket. Vezető egyéniségek, akik észrevétlenül áthajlanak másokat kritizálósba. Okosak, sok helyeset következtetnek. Izgalmas velük kapcsolatba bonyolódni, tartalmas élménnyel gazdagodni. Amolyan megmondóemberek is, legfeljebb nem vallják be. Olykor nem elfogadóak a másik emberrel szemben. Pedig kb. semmi közük hozzá, hogy pölö miért kövér vagy igénytelen valaki. Ne veszítsd el a bizalmukat, mert könnyen átmennek bevehetetlen atombunkerbe és/vagy bosszúállóba. Főként az emberi kapcsolatokkal foglalkoznak, ez számomra is érdekes tény, miért nem bővítik 100 másban az ismereteiket. Mindezek ellenére egy életen át csodálatra méltóak. Régen amazonnak hívtam őket. Mária, Di, jobbára Ká is, Nyunyó. No nézd csak, azt hittem kb. egy embert fogok találni, akivel összetalálkoztatott a sors. Remélem több csodálatra méltó emberrel soha többé nem találkozok, különben őt is végtelenül tisztelni és imádni fogom. Aztán szenvedhetek, ha balul sül el. Ők egyébként a 13-ak.
    Nem írok ide semmi vicces hülyeséget, mert meg vagyok bántva. És sorvadok még mindig, holott már régóta meg akarom állítani. De tényleg. --> Valóban. --> Görög van a falóban! Jaj, még is jött egy. :-)

  3. Fantasztikusak. Ellen DeGeneres, egyértelmű. Gyerekkorban nem tűntek ki és/vagy komoly elvárás, elnyomás érhette őket, amelyből fokozatosan szabadultak. Iszonyúan kevesen vannak és kevesek fantasztikusak 'tartósan'. Mindig övezi őket az a tény, hogy soha nem tudni, valójában mit gondolnak egy-egy megjegyzéssel, vagy mi nyomja valójában a szívüket. Ezért picit misztikusnak hatnak. Vagy furának, ezért távolságtartást avagy védekezést válthat ki egyesekből. Intelligens emberek, 'szerte' tájékozottak, sokat olvasnak. Nyitottak az újdonságokra, a kor haladtával egyre-inkább. Az iróniát -mint külön nyelvet- használják gondolkodásukban és beszédben egyaránt. Nem mindegy, hogy milyen hangulatúak, hiszen személyükre többszörösen rá tudja nyomni bélyegét egy-egy #csakmostcsakpontbekúszott külső tényező. Például az időjárás vagy a cukortalan kávé, de az alapvető szemléletük sem mindegy, hogy éppen pozitív vagy negatív. Az emberek kedvelik a társaságukat, de nem mély szinten. Család, barátok, ismerősök, kollégák, szóval a legtöbben keresik a fantasztikusakat, mert lelkesek és tettrekészek tudnak lenni. Ennek ellenére introvertáltak, vagy ambivertált személyiségek. Rendszeresen magukba mélyednek. Erős tulajdonságuk a humor, akkor bizony: 'Ha ők nem lennének.. feldobják a napot!' Bevallottan vagy sem, de folyamatosan keresik a visszacsatolást. Ez megszázszorozza a további fantasztikusságra való törekvést. Kalandoznak és gondolkoznak sokat. A talajtól gyakran elrugaszkodnak, hiszen alternatív világok és megoldások élnek a fejükben. Gyakran visszatérnek az álmokhoz, mint mentsvár vagy mint jövőbeli terv. Nem politizálnak. Mondom nem! Magyar virtus no. Sok egyéb tulajdonság párosulhat velük, akárcsak a rendesekkel. Ha kedvesek és mosolygósak, nincs annál nagyszerűbb. Csak vigyázzatok velük, mert hajlamosak a másikra való rátelepedésre. Ajándékok, saját hobbi és kulturális élmények a másikra való terhelése.. Ráismertek? Néha nem veszik észre, hogy 'sok'-ak. Szórakoztatnak nap mint nap. Hát ez van, szeretnék, hogy jól érezze magát a másik is. Talán gyakran változtatják helyüket a világban, ennek ellenére minden vágyuk valaki(k)nél megállapodni. Ez belső vívódásokhoz vezethet. Ők azok, akiket rendszeresen el kell engedni. (Szabadok ugye.) Hiszen ekkor garantált, hogy visszatérnek és hűek maradnak egy életre. (Művészek, műszaki zsenik, bölcsészek, szabadelvűek, stb.) Egyébként tényleg kurva kevés van belőlü(n)k. Ők az adóm 1%-ának duplája.

    uhektkqturbxy82ngywnjvkndayntfkzwvmyjrkzdyxyzu2zjhinwyymc5qcgvnkpudas0bm80n1c0hx5mfzqmgzqhc.jpg
    (És tényleg baromi jók vagyunk. Nem árt, ha van mellé lóvé.., de végsősoron nem számít. Sőt, kreatívabbak leszünk, ha nincs. Ja, a kutya nem az enyém!!! Szeretem a kutyákat, de az ott pont nem az enyém, és nincs kutyám azóta se, hogy... Jaj, elkalandoztam. :-( )

  4. Ideálisak. Pontosabban a Valamiben ideálisak. Szeretem az ideálisakat! Akad belőlük hál'istennek. A legtöbb bandabarátom ideális. Basszus, de szerencsés vagyok. Csak keresni kell, észrevenni, értékelni és összetenni a két kezed, HA barátként tekint rád közülük valaki és nem hanyagol. Jé, D, E, I, Verus. Mint kiderült: a legkevésbé önérzetes 'banda'. A szürke emberkékhez képest ők a jobbak. Értelemben, kreativitásban, emberi kapcsolatok kialakításában. Miért? Mert ők sosem lőnek mellé, mint pl. a csodálatra méltóak (a többiről ne is beszéljünk..). Egészséges az önképük és ettől magabiztosabbak, amely miatt jobban boldogulnak. Vaaagy tök jól leplezik, ha olykor bizonytalanok.


    Minden ideális vonzza az embert. 10-ből 9-szer nem lősz mellé, ha egy ideálissal alakítasz ki kapcsolatot. A 10. meg ideális lesz lábtörlőnek. Niki is ilyen. Na nem lábtörlő, sima ideális csaj. Király akar lenni. De 'csak' nagyon menő. :-) Hátrány: Hhhhh. Nézőpont kérdése, hogy hátrány-e: mély érzelmi kapcsolat csak a leg-legjobb barinővel (baráttal), férjjel (feleséggel) alakul ki. Azt hiszem ezt ők is érzik, hogy karcsú. Amikor cikis dolgot kell megosztani, hát az is teljesen vállalható. És így tovább. Nem kapod rajta őket semmiben és nem hardcore-ok semmiben. Amolyan lavírozósak tudnak lenni. Bolygó-hollandi effektus a jó értelemben. Nem szállnak partra, nem kötnek ki (csak HA a társadalmi norma és konvenció már annyira beivódott a tudatába, hogy természetes életcéljának gondolja az amúgy nem feltétlenül azt. Gondolok itt a házasságra, a szürke robotolós munkára, stb), élvezik a soha véget nem érő életet. Persze, jó lehet ez, csak hajlamosak befásulni. Kell egy külső tényező, ami időnként felrázza őket. Érdekes, az ideálisak nem sietnek, tudják, hogy mikor mit akarnak megélni. Időzítésben profik! Bárki-bármi belecsöppen az életükbe, kiválóan le fogják menedzselni. Nem tudod meghódítani őket, nem tudod kizökkenteni őket! (Jó, hát nem is ez a cél... Vaaaagy? :-D Jó, nem.) És basszus, kellően jártasak! Stílusban, kultúrában, politikai helyzetben, hadd ne soroljam. Hmmm. Ezek az ideálisak, hát  valamiben mindig ideálisak és szükséged van rájuk. Valamire, valamiben... Mindig. Ők az ÁFA, a 27%. :-)

  5. Többiek. Mindenki más: többiek. Nincs más megnevezés. Nem ismered őket igazán, mivel nincs mit megismerni. Lassabb, ésszerű, megszokott, társadalmi normáknak megfelelő életvitelű életet élnek. Mivel ők alkotják/szabják magát a társadalmi normát. A többség, a szürké(bb) emberek csoportja. Nyilván nem vallanák be, hogy igen, ez az élet bóring. 'Mit tervezel hétvégére? Semmi különöset, takarítok, mosok és ebédet főzök.' Nagyszerű, ez szuper-awsome! Néha elmennek egy bálba? Nem tudom mit mondhatnék erre. Kíváncsiak a pletykákra, az érdekes emberekre, ugranak a médiára, a politikára, a gyereknevelésre, a Borsra, a Glamour Napokra, a Tesco akcióra, a valóságshowra és aaa ......dobpergés ..... töltött káposztára! Mondjuk az finom. :-) Vasárnap rántott hús krumplival megvan? Jaj, és sokan szatyroznak! Nem kirándulnak, nem jógáznak, nem zenélnek, nincs is hobbijuk, ellenben sokan gyúrnak-vazze és családi összejövetel címszó alatt zabálnak. Sajnálom, nem tudok velük egyetérteni. Komfortzónából ki egy tapodtat se. Jórészt konzervatívak, nem nyitottak, legfeljebb meghallgatják, hogy mi folyik a messzi Nyugaton. Vagy ha viccként eladod nekik, hogy bizony léteznek más hogyan-mikéntek is ebben. Meg abban. Nem túl intelligens a többség. Naszóval: ők a többiek, akikkel - egy társaságban pölö - csak eggyel többen vagyunk. Bocsánat, ha valakit megsértek ezzel. De aki nem érzi ezt problémának, azzal valóban nem lehet mit kezdeni. Van úgy, hogy a tudatlanság boldogságot hoz. Illetve látszat-boldogságot tart fenn nagyon-nagyon-harmadszorisnagyon sokáig. Ők az 53-ak. 
    Ha esetleg megismersz egy többit, könnyen kiderülhet, hogy ideális vagy netalántán rendes, esetleg csodálatos. De valljuk be: ez utóbbi 2 kib' ritka! Ideálisnak a legjobb lenni! Fantasztikus embernél nem kell kideríteni, hogy hol/hogy ismerd meg, 'annak már előtte híre megy'. :-)
    Szeretni kell a többieket (is). Már ha van elég türelmünk, energiánk és igényünk a kapcsolataink szélesítésére, elmélyítésére. Sajnos általában  a többiekre nincs. Rizikós, kb. 10 az 1-hez, hogy megéri. Sok sikert, aki belevágna! Kinek a pap, kinek a papné...

Jaj, gyorsan ide egy kördiagramot! Muhaha, mi vagyok én, közgazdász? Hát nem.

Zene: ez egy 3-as mashup:

A.

Szólj hozzá

barátság november spotify keep calm mikrofiló